WordPress-tillägg (plugin)

Om ni använder WordPress (WP) till er webbplats kan ni ladda hem ett tillägg/plugin. När ni aktiverat det kan ni exempelvis visa kurslistan genom shortcoden [cw shop].

Ni kan även haka på ett eller fler attribut, t ex [cw shop eventGroup=aktivitetsgruppkod searchForm=1].

Om ni redigerar sidinnehållet i HTML-läge så omslut gärna shortcoden i ett div-block för att förhindra att WP automatiskt placerar shortcoden innanför p-taggar. Html-koden blir då <div>[cw shop]</div>.

Om ni på samma webbplats administrerar aktiviteter från flera olika arrangörer kan ni använda anropet [cw shop org=organisationskod host=dans] för att styra från vilken organsiation och server ni hämtar informationen.

Visa tilläggets presentation på WordPress.com

Så här installerar och aktiverar ni tillägget

1. Logga in till WP och gå till "Tillägg > Lägg till tillägg".
  2. Skriv ordet CogWork i sökrutan och klicka retur.
  3. Klicka på "Installera"
  4. Aktivera tillägget
  5. Klicka på Settings, fyll i er organisatonskod, välj server och spara

Nu är det klart och ni kan på lämplig sida visa en kurslista genom att i textläge infoga shortkoden enligt ovan.

Observera att ni måste ha administratörsrättigheter i WordPress för att installera nya tillägg. Om ni inte har det behöver ni kontakta administratören för er webbplats.

Exempel på attribut till shortcoden [cw shop]

searchForm 1/0 Om sökformulär skall visas
eventGroup Egen kod Begränsa urvalet till en viss aktivitetsgrupp
instructor Söksträng Namn, personnr, e-post, db-id, key mm

Ni kan hitta mängder av andra shortcodes genom att gå till sidan Admin > Aktiviteter, göra en sökning med de fält som finns där och sedan klicka på länksymbolen invid "Sökvillkor". Under rubriken "Filterparametrar vid anrop från annan server/tjänst" hittar ni hur ni kan skapa samma filter via webbshoppen. Vissa sökningar funkar dock inte om ni inte samtidigt skickar med en api-nyckel. Ni kan exempelvis inte visa dolda aktiviteter utan tillräcklig behörighet.

Skärmdumpar

Sök fram, installera och aktivera tillägget CogWork

Inställningar för CogWork

Infogning av en shortcode inuti en webbsida

Exempel på utseende för en besökare