Bambora/e-pay-konto för kortbetalningar online

Tidigare Samport innan sammangående med e-pay våren 2015/2016

Öppna http://www.samport.se/

Kostnad

Kostnaden Samport tar är 2 kr per kortbetalning med en minimidebitering av 200 transaktioner per månad, dvs för 0-200 transaktioner under en månad betalar ni 400 kr. Samport tar även en uppläggningsavgift på 1 990 kr. Alla priser är exklusive moms. Avgifterna är senast kontrollerade 2014-08-21.

Avtal

Ni upprättar avtalet direkt mellan er och Samport. CogWork skall stå som återförsäljare och teknisk kontakt.

Beställningsformulär för Samport kortbetalning via CogWork

Logga in till ert konto hos Samport

När ni tecknar ett avtal med Samport får ni ett konto hos dem varifrån ni kan göra en mängd inställningar. Användarnamn (valigtvis en e-postadress) och lösenord skickar Samport till er per mejl.

https://webmanager.samport.com/

Välj bort krav på koddosa/inloggning (3D-secure)

Då man betalar med kort på nätet blir man ofta ombedd att plocka fram en koddosa till betalkortet och knappa en massa koder fram och tillbaka. Denna lösning är skapad för att minska risken för kortbedrägerier och kallas för 3D-secure. 3D-secure är som standard aktiverat men ni kan via inlösande bank be om att få plocka bort 3D-secure. Om ni t ex bara tar betalt för deltagande i aktiviteter och aldrig skickar ut värdefulla artiklar till era kunder är risken för kortbedrägerier mycket liten och vi rekommenderar då att ni ber att få 3D-secure avaktiverat.

Nödvändiga inställningar i ert konto hos Samport

Öppna Samport > Manager > Settings > Response URL

Lägg in följande uppgifter och spara. Detta kan ni göra helt själva utan att kontakta Samport.

Approved   http://postenehandelsguiden.se/catch/payment/response/?psp=samport;org=orgCode;R=$;O=*;A=#;I=!;ok=1
Denied   http://postenehandelsguiden.se/catch/payment/response/?psp=samport;org=orgCode;R=$;O=*;A=#;I=!;ok=0
Report   http://postenehandelsguiden.se/catch/payment/response/?psp=samport;org=orgCode;R=$;O=*;A=#;I=!;recurringStatus=£;md5CardPanValue=@;cardType=¤;secureEciMode=€;md5Checksum=^;md5ChecksumAuthNo=§

De två första anropas av Samport även i test-läge för fejkade betalningar. Den sista (report) anropas däremot endast i skarpt läge, dvs då kontot är aktiverat att genomföra riktiga betalningar. Inga betalningar kommer därför att prickas av i ekonomimodulen då kontot fortfarande är i test-läge.

Be Samport att auktorisera API

För att bland annat kunna återbetala eller återdebitera kort samt enklare kontrollera att kopplingen fungerar korrekt så behöver ni be Samport om auktorisation för API-light med systeminställningar: web, com och xml.

Oavsett nivå på Samports API, dvs även utan API-light, är dock det möjligt att automatiskt fånga upp en inbetalning och pricka av den direkt efter avslutat köp. Fördröjningen rör sig om några sekunder.