Storlek på bilder och ikoner

Max Normalt Användning och notering
16x16 Exakt Små ikoner för knappar och kommandon. Windows standard.
32x32 Exakt Ikoner. Windows standard. Windows Messenger-standard för användarlistor. Väl smått för tumnaglar för porträtt.
48x48 Exakt Tumnaglar. Skype-standard för användarlistor. Windows Messenger-standard för porträtt i sidhuvud. Fungerar ok som tumnaglar för porträtt.
48x72 48x64 Tumnaglar för t ex nyhetspuffar.
96x144 96x128 Miniatyrer till artiklar och porträttbilder. Tumnaglar till bildgalleri. Formatet 96x96 är Windows standard för miniatyrer samt Skype- och Windows Messenger-standard för visningsbild.
192x288 192x256 Större porträttbilder och bilder till artiklar.
512x768 512x384 Maximalt bildformat för att tillsammans med en sidonavigering kunna visas med en bildskärmsupplösning av 800x600 utan att man behöver skrolla i sidled. Vid uppladdning av större bilder skärs ofta även originalbilden ned till detta format.